INGHETATA ALBA
Ingrediente: 500 ml lapte, 150 g zahar tos, 3 albusuri, 50 g amidon, 20 ml rom, un plic zahar vanilat, 5 – 6 picaturi esenta de migdale, portocale fistic.
albusurile se bat spuma, se adauga tot zaharul si romul, apoi se bat in continuare, pana cand se intaresc, ca o zapada si se lasa la o parte. Amidonul, cernut prin sita de sarma (ca sa nu aiba cocoloase), se dilueaza cu jumatate din cantitatea de lapte rece, adaugat numai cate putin la inceput. Restul de lapte se pune sa fiarba intr-o craticioara de 1 l (dar nu direct pe flacara) si, cand da primul clocot, se adauga laptele cu amidonul in suvoi continuu, amestecand mereu, ca sa nu se faca cocoloase. Dupa 2 – 3 clocote, craticioara se ia de pe foc, compozitia fierbinte se desarta peste albus si se amesteca cu telul prin rasturnare, pana cand se omogenizeaza, adaugand zaharul vanilat si alta aroma, dupa gust. Compozitia se desarta, imediat, in pahare de sticla, cu sau fara picior si se lasa sa se raceasca. Dupa aceea, cupele se invelesc in pungi de nailon (fiecare separat). Daca la congelatorul de la frigider exista tavite, compozitia se poate pune si in ele.
Ingrediente: 500 ml lapte, 150 g zahar tos, 3 albusuri, 50 g amidon, 20 ml rom, un plic zahar vanilat, 5 – 6 picaturi esenta de migdale, portocale fistic.
albusurile se bat spuma, se adauga tot zaharul si romul, apoi se bat in continuare, pana cand se intaresc, ca o zapada si se lasa la o parte. Amidonul, cernut prin sita de sarma (ca sa nu aiba cocoloase), se dilueaza cu jumatate din cantitatea de lapte rece, adaugat numai cate putin la inceput. Restul de lapte se pune sa fiarba intr-o craticioara de 1 l (dar nu direct pe flacara) si, cand da primul clocot, se adauga laptele cu amidonul in suvoi continuu, amestecand mereu, ca sa nu se faca cocoloase. Dupa 2 – 3 clocote, craticioara se ia de pe foc, compozitia fierbinte se desarta peste albus si se amesteca cu telul prin rasturnare, pana cand se omogenizeaza, adaugand zaharul vanilat si alta aroma, dupa gust. Compozitia se desarta, imediat, in pahare de sticla, cu sau fara picior si se lasa sa se raceasca. Dupa aceea, cupele se invelesc in pungi de nailon (fiecare separat). Daca la congelatorul de la frigider exista tavite, compozitia se poate pune si in ele.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu