CORNULETE VANILATE
Aluatul: 300 g faina, 200 g unt, 100 g zahar pudra, 2 galbenusuri, un varf de cutit sare.
Pentru pudrat: 100 g zahar pudra, un plic cu zahar vanilat.
Intr-un castron, se freaca untul moale cu zaharul si sarea, se adauga pe rand galbenusurile, amestecand dupa fiecare si, la urma faina. Aluatul se amesteca cu mana, fara sa se framante, apoi se lasa la rece, 30 de minute, ca sa se intareasca grasimea; astfel, nu va fi nevoie de prea multa faina la prelucrare. se ia din aluat cate o bucata, cam cat un ou, se modeleaza in forma de sul cu diametrul ce circa 2 cm care, apoi, se taie in bucati de 2 cm. Fiecare bucata se intoarce sub palma, pe masa, in asa fel incat sa aiba capetele mai subtiri si mijlocul mai gros si se aseaza in tava, sub forma de cornulet (putin curbat). Se coc la foc mijlociu, 20 de minute (foarte putin rumenite).
Reci sau calde, se trec bine prin zahar vanilat. Cand sunt calde, zaharul adera mai bine.
Aluatul: 300 g faina, 200 g unt, 100 g zahar pudra, 2 galbenusuri, un varf de cutit sare.
Pentru pudrat: 100 g zahar pudra, un plic cu zahar vanilat.
Intr-un castron, se freaca untul moale cu zaharul si sarea, se adauga pe rand galbenusurile, amestecand dupa fiecare si, la urma faina. Aluatul se amesteca cu mana, fara sa se framante, apoi se lasa la rece, 30 de minute, ca sa se intareasca grasimea; astfel, nu va fi nevoie de prea multa faina la prelucrare. se ia din aluat cate o bucata, cam cat un ou, se modeleaza in forma de sul cu diametrul ce circa 2 cm care, apoi, se taie in bucati de 2 cm. Fiecare bucata se intoarce sub palma, pe masa, in asa fel incat sa aiba capetele mai subtiri si mijlocul mai gros si se aseaza in tava, sub forma de cornulet (putin curbat). Se coc la foc mijlociu, 20 de minute (foarte putin rumenite).
Reci sau calde, se trec bine prin zahar vanilat. Cand sunt calde, zaharul adera mai bine.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu